Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık, Almanya'da tanıtım atağında

Ayvalık, Almanya

Ayvalık İlçesi ITB Almanya-Berlin'de düzenlenen turizm fuarına katıldı.

Ayvalık İlçesi ITB Almanya-Berlin’de düzenlenen turizm fuarına katıldı.
Dünyanın en büyük turizm fuarı olan 49. Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB), bu yıl 4- 8 Mart günleri arasında gerçekleşiyor.
189 ülkeden turizm sektörü temsilcileri katıldığı dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Berlin Turizm Borsası’nda (ITB), Ayvalık’ta yerini alırken, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Ayvalık İlçesi standına özel ilgi gösterdi.
Ayvalık’ın yeni USB kataloğu hakkında bilgi alan Çavuşoğlu, İstanbul Feshane’de düzenlenen Balıkesir Günlerinde kendisine ikram edilen Ayvalık zeytinyağlarını çok beğendiğini belirterek AYTUGEB Turizm Danışma görevlisi Nurhan Fidancıoğlu’ndan Ayvalık hakkında detaylı bilgi aldı.
Kısa adı AYTUGEB olan Ayvalık Turizm Altyapı Geliştirme Birliği ile Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla yer aldığı dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Borsası’nda (ITB), ilçenin tarihi yapısını, mutfak kültürünü, mimarisini ve sualtı güzellikleriyle doğasını ziyaretçilere anlatıyor.
Balıkesir’i Ayvalık’ın temsil ettiği fuarda standı ziyaret eden tur operatörlerine verilen ön yüzünde Ayvalık manzarası ve arka yüzünde de bir eşi kızıl denizde bulunan kırmızı mercanların olduğu dalış noktasının fotoğraflarının yer aldığı Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlattırılan kartvizit şeklindeki USB disklerin içinde ise ilçenin tarihi yapısını, mutfak kültürünü, mimarisini ve sualtı güzellikleriyle doğasını anlatan video filmleri bulunuyor. Ayrıca disklerde Ayvalık’ın en ince detaylarına kadar tanıtımının yer aldığı ingilizce kitap pdf halinde yer alıyor.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı